Mr. B. Röpcke

Mr. B. Röpcke (Barbara) heeft in oktober 2015 de masteropleiding privaatrecht aan de Universiteit Leiden afgerond. Al sinds haar bachelorstudie heeft zij affiniteit met het arbeidsrecht en daarom besloot zij, naast het specialisatietraject arbeidsrecht binnen de master privaatrecht, in 2014 te starten met de – tweede – masteropleiding arbeidsrecht. 

Naast het arbeidsrecht en het algemene burgerlijk recht liggen Barbara’s interesses in het internationale vermogensrecht, internetrecht, ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht en personen- en familierecht. Zo schreef zij haar bachelorscriptie over de onrechtmatige daad in sport- en spelsituaties en haar masterscriptie over de wenselijkheid van invoering van een partneralimentatieplicht voor ex-samenwoners. Haar tweede masterscriptie behelst de verhouding tussen de onlangs ingevoerde arbeidsrechtelijke bedenktermijn en de algemene (aanvullende) beschermingsbepalingen.

Per november 2015 is Barbara werkzaam binnen Laus c.s. Advocaten als juridisch medewerker en sinds haar beëdiging in februari 2016 als advocaat. Zij richt zich op alle aspecten van het burgerlijke recht.